Kredi Yapılandırmak İçin Dilekçe Nasıl Yazılır ?

Kredi Yapılandırmak İçin Ne Yapmalıyım

Kredi Yapılandırmak İçin Ne Yapmalıyım, Konut kredisi borcu olan vatandaşlarımız kredi yapılandırmak için yapılandırma prosedüründen faydalanarak  düşük faiz oranları ile tekrardan hesaplatabilir veya  bankalara olan borçlarını bir hesapta birleştirebilir. Hatta bu bağlamda bankaların geliştirdiği borç kapatma kredilerinden de yararlanabilirsiniz. Ancak birtakım hallerde bankalar müşterilerinin bu taleplerine olumsuz yanıt verebilir. Yazacağınız bir dilekçe ile bu sorunu çözebilirsiniz. 

Konut Kredisi Yapılandırmak

Konut Kredisi Yapılandırmak, Bankaların kredi faiz oranlarını düşürmelerine karşın birtakım bankaların halen daha kredi yapılandırmak için  onay vermedikleri bildirilmektedir. Bu bağlamda müşteriler, yasa yoluna ve hakem heyetlerine başvuracakları gibi, tüketicinin ilk çekmiş bulunduğu krediye ait sözleşmede, daha sonra yapılandırma kredisi çekilmesine dair rastgele bir madde bulunmaması nedeniyle ret yanıtı almaları olasıdır. %1,15 – %1,20 seviyesinde ev kredisi çeken müşteriler ile %0,85 faiz seviyesi ile konut kredisi kullanan esnaf arasında bariz faiz farkı olacaktır. Bu halde diğer faiz oranlarının daha da düşmesini ve yapılandırma kredilerinin açılmasını beklemek halindesiniz.

Kredi Yapılandırmak İçin Gerekenler

Kredi Yapılandırmak İçin Gerekenler, Siz yine de bankaya isteğinizi duyurmak için aşağıda belirti edilen şekilde bir dilekçe yazarak, bu dilekçe ile başvuruda bulunabilirsiniz. .. BANKASI MÜDÜRLÜĞÜNE Bankanızdan … tarihinde konut kredisi çektim. Bu kredininin miktarı : …. dır. Ben kredimi %1,.. faiz seviyesi ile kullandım. Ancak henüz itibariyle faiz oranlarının düşmesinden bahisle çekmiş bulunduğum banka kredisini yapılandırmak istiyorum. Gereğini arz ederim. Ad soyad imza  

Kredi Yapılandırma Yapan Bankalar

Kredi Yapılandırma Yapan Bankalar, Kredi yapılandırmak istiyorsanız kredinizi aldığınız bankada yine yapılandırma yapabileceğiniz gibi diğer bir bankayı da tercih edebilirsiniz. Ancak burada ilgi edilmesi gereken nokta şudur; eğer yapılandırma prosedürünü değişik bir bankada yapacaksanız anapara üzerinden ilk bankaya erken kapatma cezası ödemeniz gerekiyor. Bu işlemden sonra aktarma prosedürünü dilediğiniz bankaya yapabilirsiniz. Ancak size en ideal ödeme planını yayınlayan banka ile anlaşmanız yararınıza olacaktır. Bankalar krediyi erken kapamak istemeniz halinde %0.20 seviyesinde ek komisyon talep ederler. Bu sebeple değişik bir bankada borç yapılandırmanız dahilinde dosya masrafı, kredi tahsis ücreti, komisyon seviyesi ve faiz gibi bütün detayları hesaplamanız gerekmektedir. Şayet sahip olunan bankadan değişik bir bankaya geçiş daha maliyetli olacaksa  aynı bankada kredi yapılandırmak yararınıza olur. Makul teklifler yapan bankaları da gözden geçirebilirsiniz. Daha az taksit ve daha düşük faiz seviyesi yayınlayan banka ile uzlaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek konular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir